Börjar det bli dags att renovera badrum? Tänk på det här

Det har blivit väldigt inne att renovera badrum och andra rum för den delen, medelklassen älskar att spendera pengar på sina bostäder för de tror att allt som läggs på bostaden är en investering. Det är inte alltid sant och ofta renoveras badrum utifrån tristess och att man vill att något skall hända, man tror att man skall bli gladare när man renoverar sitt badrum – men det är oftast inte sant och ofta är renovering helt onödig, kostar pengar och tid och inte minst massor av naturresurser.

Om vi bodde på en öde ö

Tänk på jorden som en öde ö, tänk dig att ön är mycket mindre, nästan så liten att man kan se från ena sidan till den andra och att vi är 10 stycken som bor på den. Alla vill ha varsitt hus att bo i och det finns träd och annat på ön att bygga av. Vi skövlar några träd och andra naturresurser för att bygga våra hus. Det finns fortfarande en del träd kvar men vi behöver dem för att upprätthålla den biologiska mångfalden på ön så att inte vår källa till föda försvinner och även drava.se badrumsrenovering Stockholm, vi kan inte leva bara av havet. En dag blir en av de boende på ön sugen på att bygga ut sitt hus och tycker att han har arbetat hårt på ön och förtjänar ett större hus. Det är en man med stor kapacitet och det verkar någorlunda resonabelt för badrumsrenovering Stockholm och förtjänt att han skulle få bygga ut sitt hus – men det kommer kosta av allas naturresurser och även hota den biologiska mångfalden på ön. Trots det genomförs bygget.

En av de andra männen på ön

Ser hur mannen har gjort, han jobbade hårt och fick ett större hus. Han bli inspirerad till att göra likadant. Och en gör likadant. Till slut finns det bara ett fåtal träd kvar på ön och nu är verkligen den biologiska mångfalden hotad, man märker hur djurlivet har förändrats och det blivit svårare för badrumsrenovering Stockholm att hitta den växter man tidigare levde av. Det är precis så här vi gör med jorden – vi ser att vissa jobbar hårt och kan spendera mer pengar och bränna mer naturresurser – vi vill göra likadant, det blir en ond spiral. För ”han fick ju, varför får inte jag?”. Någon måste sätta stopp för det här och jag tror det hänger på vår generation annars kommer vi rubba jordens ekosystem så mycket att vi inte längre har något att leva av.

Så tänk efter

Även om du har jobbat hårt och tycker att du förtjänar att renovera badrum så är det kanske inte rätt mot kollektivet. Även om din granne fick renovera badrum, kanske du kan vara den som är stor nog att avstå från en onödig renovering och på så sätt rädda några av öns träd. Du kanske kan lära dig att älska din lilla stuga som den är istället för att konstant behöva förbättra den? Du kanske rent av blir mindre stressad och mer lycklig av det i slutändan, vem vet.