Göra städningen själv – eller anlita en städfirma?

Är det dags för storstädning? I sådana fall kanske du överväger om du ska göra det själv den här gången, eller anlita en städfirma som kan göra jobbet åt dig. På senare år, sedan rut-avdraget infördes, har det blivit riktigt billigt att anlita hushållsnära tjänster. Men är det värt det? Givetvis är det olika för alla, men det finns vissa tydliga fördelar med att faktiskt anlita hjälp för jobbet.

Goda möjligheter till låga priser

Om det dessutom är första gången du anlitar städhjälp brukar det finnas möjlighet till riktigt bra priser. Vissa städfirmor erbjuder nya kunder att testa på en hemstädning ett antal timmar för ett timpris kring hundralappen efter rut. Har du en normalstor bostad blir det alltså enbart ett par hundralappar att betala, samtidigt som det frigör tid för dig att göra någonting annat.

Kan göra annat med tiden

Kanske har du dessutom möjlighet att jobba några extra timmar istället? I sådana fall kanske det går jämnt ut (eller med plus) och du kanske då har haft förmånen att hjälpa ditt städföretag genom att ta några timmar i övertid. Finns det den möjligheten kokar det egentligen ned till vad du helst vill göra – städa eller jobba?

Riktigt så enkelt är det givetvis inte för alla. Samtidigt kan de låga priserna som erbjuds av många städfirmor inte ignoreras för den som överväger att köpa tjänsten. Det blir helt enkelt inget särskilt stort hål i plånboken, särskilt om man jämför med vad det kostade förut, innan rut-avdraget infördes.

Scroll to Top