Så väljer du rätt flyttfirma för kontorsflytten

Att flytta ett kontor är en komplex process för företag av alla storlekar. Även om ni bara ska flytta till en annan del av byggnaden, behöver du och dina medarbetare lyfta tunga kartonger och förflytta dessa till det nya kontoret. Du kan spara tid och möda genom att låta en flyttfirma göra jobbet åt dig. Här berättar vi hur du sållar agnarna från vetet när du väljer mellan olika flyttfirmor som erbjuder sig att planera flytten, packa ner alla föremål och flytta kontoret.

Välj en flyttfirma som har erfarenhet av kontorsflyttar och positiva omdömen

Du bör använda dig av en flyttfirma som tidigare har hjälpt kunder i din bransch. Läs igenom omdömen från tidigare kunder för att se vilka flyttfirmor som har samarbetat med företag som ditt eget. Se även till att välja en leverantör som har de tjänster du är i behov av. Du behöver inte läsa igenom en lång lista av tjänster på flyttfirmans webbplats, eftersom du sannolikt bara behöver några få av dessa.

Begär offerter från flera flyttfirmor

Många tänker inte på att ta in offerter från flera flyttfirmor inför flytten. De nöjer sig istället med de generella prisuppskattningar som finns på respektiva flyttfirmas webbplats och uppskattar utifrån dessa kostnaden för flytten. Varje flytt är dock unik vad gäller avstånd, vikt och antal föremål som behöver flyttas. Även om du får in skräddarsydda prisuppskattningar från erixonflytt.se från olika flyttfirmor, är inte det pris som anges det slutgiltiga. Vissa företag inkluderar oväntade utgifter för till exempel extra vikt eller packning i priset.

Under själva flytten kan flera olika problem uppstå såsom föremål som försvinner eller omdirigeringar längs vägen. Därför kan prisuppskattningarna skilja sig åt från fall till fall. En bra prisuppskattning kan dock hjälpa dig att inse huruvida det är billigare eller dyrare än du trott att flytta. Överlag bör du hålla utkik efter en flyttfirma som är ärlig med kostnaden för dess tjänster.

Många företagsägare hittar lätt ursäkter till att inte anlita en flyttfirma. De menar att de inte vill behöva ha att göra med inkompetenta flyttgubbar. Istället anlitar de oerfarna medarbetare att ta hand om flytten. De tror att det är tidsödande att hitta en bra flyttfirma, men de inser inte att det snarare medför en ökad kostnad att använda sig av medarbetare på det egna företaget. Oavsett vilken typ av kontorsflytt det rör sig om, finns det flyttfirmor som är villiga att underlätta för dig och dina medarbetare!